De mooiste vloeren voor de beste tarieven
Vraag een offerte aan!

N. KLUMPERS
GIETVLOEREN

Voor info bel:

06- 3434 1600

PU vloeren

Een fris uitziende vloer met een vloer van polyurethaan

Wil jij een vloer die makkelijk te onderhouden is maar er ook nog eens modern en elegant er uitziet? Een vloer waar je geen naden hebt en makkelijk over een bestaande ondervloer kan aangebracht worden. Een vloer gemaakt van PU staat bekend om de flexibiliteit, het gemakkelijke onderhoud en de originaliteit.

Heb je een moderne woonruimte dan is een PU gietvloer ideaal voor deze woonruimte. Er zijn een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening dient te houden wanneer je hebt gekozen voor een polyurethaan vloer. Met PU gietvloeren haal je het beste van twee werelden in huis. Een vloer die mooi en stijlvol is en ook nog eens gemakkelijk in het onderhoud.

Vraag een offerte aan voor een fris uitziende polyurethaan vloer

Een PU vloer en de voor- en nadelen ervan

Ook een PU vloer heeft zijn voordelen en nadelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet zodat je een mooi overzicht krijgt ervan.

Een PU vloer is een ontzettend sterke en duurzame vloer welke bestand is tegen veel soorten chemicaliën. Een vloer van PU is ontzettend goed schoon te maken en wanneer het nodig is kunnen de worden overgespoten.

Tevens zijn deze vloeren naadloos en strak te leggen en geeft het een modern karakter. Mors je er wel eens met een vloeistof op? Geen nood want deze vloeren zijn vloeistofdicht. Een PU vloer voelt warm aan van zichzelf en is geschikt voor vloerverwarming. Ook heeft een PU vloer een geluiddempende werking.

De nadelen zijn dat het aanbrengen meerdere dagen duurt en dat er tijdens het aanbrengproces geuroverlast kan zijn. Een PU vloer is ook krasgevoelig en er is in de technische afwerking een beperkte keuze.

Voordelen van de PU vloer

 • Strak en naadloos
 • Modern karakter
 • Vloeistofdicht
 • Hygiënisch
 • Comfortabel en warm
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Geluiddempende werking

Nadelen van de PU vloer

 • Aanbrengen duurt meerdere dagen
 • Geuroverlast tijdens aanbrengproces
 • Enigszins gevoelig voor krassen
 • Beperkte keuze in technische afwerking

De PU vloer en zijn kenmerken 

Wanneer je echt op zoek bent naar een sterke en duurzame vloer die ook nog eens van topkwaliteit is dan moet je er echt over denken om een PU gietvloer te nemen. Deze vloer zal jarenlang meegaan. Om die reden is het ook nog eens een zeer duurzame vloer en kan deze vloer gebruikt worden in de meeste omgevingen. Ben je echt op zoek naar een hoogwaardige oplossing voor je vloer dan zit je met een PU vloer zeker goed.

De epoxy gietvloer versus een PU gietvloer

Ben je op zoek naar een vloer voor je kantoor, je winkel of gewoon voor thuis dan zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een PU gietvloer maar je kunt ook kiezen voor een epoxyvloer. Bij beide vloeren is het zo dat ze gemaakt zijn van kunsthars echter is het soort hars wat wordt gebruikt wel verschillend van elkaar. Het verschil in de hars leidt er ook toe dat het voor verschillende toepassingen te gebruiken is.

Een PU gietvloer is meer flexibel dan dat een epoxyvloer is. Hierdoor zijn ze meer geschikt voor bedrijven en woningen. Een PU vloer kan heel goed zware last aan en zijn heel goed bestand tegen chemische stoffen.

Een epoxyvloer is harder en daardoor beter bestand tegen omstandigheden die extreem zijn. Ze zijn ideaal te gebruiken in een industriële omgeving, in de voedingssector, in parkeergarages en in ziekenhuizen.

Het aanbrengen van een PU giet vloer

Wil je een duurzame en mooie vloeroplossing dan is het aanschaffen van een PU gietvloer de meest perfecte optie die jij je maar kunt bedenken. Deze vloer bestaat uit ongeveer vier tot vijf lagen die ieder hun eigen specifieke droogtijd hebben. Het hele proces van het gieten van een PU gietvloer duurt dan ook vijf dagen maar het resultaat is zeer zeker het wachten waard. Wanneer de vloer is voorzien van een speciale coating dan is deze mooi glanzend en slijtvast.

De kleuren van een PU gietvloer

Er is aan kleuren heel veel variatie in de PU gietvloeren. Je kunt hierdoor een prefecte match vinden met de rest van de ruimte. Je kunt een PU gietvloer zowel in matte als in een glanzende vloer laten gieten. Er is zelfs de optie om te kiezen voor een betonlook. Om deze look te bereiken worden er twee kleurtonen gebruikt welke mooi in elkaar overvloeien. Dit geen een mooi en bijzonder effect.  

WAAROM KLUMPERS VLOEREN?

Waarom koop je een vloer via Klumpers gietvloeren?

DUURZAAMHEID

Onze vloeren komen tot stand middels de beste materialen en grondstoffen en zijn een goede, duurzame keus.

SCHERPE TARIEVEN

Wij hanteren scherpe prijzen voor onze producten en een goede prijs-kwaliteit verhouding!

GRATIS ADVIES

Twijfel je of heb je advies nodig? Bij ons kun je gewoon vrijblijvend terecht om advies inwinnen.

Vraag een offerte aan!

Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item